Misa Večere Gospodnje pripada Velikom tjednu kao prvom danu svetog trodnevlja. Ona uprisutnjuje Isusovu proročku gestu nad kruhom i vinom: kao što sabranim učenicima on domaćinski lomi kruh, tako će uskoro biti slomljeno njegovo tijelo koje je u židovskom načinu izražavanja cijela osoba čovjeka. Kao što sudionici Isusove oproštajne gozbe piju vino i ono time postaje “razliveno” tako će i njegova krv biti razlivena prilikom nasilne smrti na križu. Isus je pod oproštajnom večerom ostavio posvećeni kruh i vino kao trajni znak svoje smrti i uskrsnuća i kao darove kojima se trebaju krijepiti njegovi vjernici da bi ostali njemu vjerni i obavljali svoje poslanje u svijetu.

Svetu misu Večere Gospodnje u našoj župi predvodio je župnik Martić uz asistenciju župnog vikara Maria, a glazbeno je animirao župni zbor i zbor s Filipovice. Župnik je u  homiliji tumačio izvještaj Posljednje večere iz Lukinog evanđelja na filozofski i antropološki način. Govorio je o materijalizaciji Judine izdaje, odnosno kako i mi danas izdajemo Boga za novac, a materijalne stvari stavljamo kao prioritet u našem životu. Homiliju je župnik završio naglašavajući kako je naša vjera jednostavna i očituje se u ljubavi prema bliženju i prema Bogu. Nakon propovijedi je uslijedio obred pranja nogu. Ove godine „apostoli“ naše župne zajednice su bili suradnici i suradnice koji u poniznosti i skromnosti služe župi i župniku na slavu Božju.

U zbornoj molitvi istaknuta je vjera da je Krist uoči svoje smrti predao Crkvi “žrtvu novoga Saveza i gozbu svoje ljubavi” te prošnja da “iz tog otajstva crpimo ljubav i život”.