26. prosinca, na drugi dan Božića, Katolička Crkva slavi blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Stjepan Prvomučenik bio je jedan od sedmorice đakona u počecima Crkve. To znači po svojoj službi skrbnik za siromašne u zajednici. Podaci o njegovu radu i mučeništvu zabilježeni su u novozavjetnoj knjizi Djela apostolska (Dj 6-8,3).

Židovske su ga starješine, razjareni njegovim riječima i ugledom u narodu najprije uhitili i dovukli pred svoje Veliko vijeće. Lažno su ga optuživali da je govorio bogohulne riječi protiv Mojsija i protiv Boga. Stjepan se branio i to je vijećnike još više razljutilo: izveli su ga izvan grada i pogubili kamenovanjem. Umirući, bilježi Sveto pismo, Stjepan je klicao: “Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!” Sudbina mu je bila vrlo slična Isusovoj. Slavi se kao prvi kršćanski mučenik za vjeru.

Svetu misu u 11 sati svečano je glazbeno animiralo i popratilo Slavonsko tamburaško društvo ”Pajo Kolarić” iz Osijeka. Duh Božića uz tamburu i pjesmu ‘Djetešce nam se rodilo’ uz dvanaest pjesama iz božićnog repertoara izveli su Mješoviti pjevački zbor i Seniorski tamburaški orkestar pod vodstvom profesora Dragutina Stivaničevića. Izvođačice za alt-solo su Ljiljana Šutalo i Tamara Čer, a bis-solo Željko Ergotić. Za orguljama je bio Mihael Raff.