S početkom u 18,30 sati, naša župna zajednica je kroz obrede muke Gospodnje pratila Isusa Krista na njegovu putu trpljenja, patnje i smrti. Danas nismo slavili Euharistiju, već smo kroz obrede muke Gospodnje razmišljali o Isusovoj smrti.

Obredi muke Gospodnje su započeli prostracijom u šutnji, župnika i župnog vikara, ispred oltara.

Pod službom riječi, nakon čitanja, svečano je pjevana Muka po Ivanu. Nakon muke, župnik je održao prigodnu propovijed. Zatim je izrekao sveopću molitvu, kao zaključak službi riječi.

Potom je uslijedilo klanjanje križu. Župnik je podigao križ i tri puta zapjevao „Evo drvo Križa, na kom je spas svijeta visio“ i otkrivao križ, a puk je odgovarao „Dođite, poklonimo se.“ Svi nazočni su se poklonili križu ili ga poljubili, te su tim činom iskazali svoju zahvalnost Isusu Kristu za muku i smrt. Za vrijeme klanjanja križu župni zbor, pojačan članovima pjevačkog zbora s Filipovice i zbora mladih naše župe, pjevao je pjesmu „Cjelivat ću Gospodine“, kao i druge prigodne pjesme.

Posljednji dio obreda jest pričest i to s hostijama koje su posvećene na Veliki četvrtak. Obred je započeo molitvom „Oče naš“, a nakon toga se pristupalo pričesti.

Obredi muke Gospodnje su završili završnom molitvom i vjernici su se razišli u tišini. Tišina kojom Bog progovara onima koji su ga spremni slušati – Spasitelj je mrtav da bi nas smrtne izveo u vječni život.