Zajednica Vjere i svjetla naše župe nosi ime ‘Zrno gorušice’ i osnovana je 5. listopada 2014. godine. Osnovana je na inicijativu župnika Martića, koji je ujedno i duhovnik zajednice, s. Kriste Mijatović i s. Franjice Faletar koji su uvidjeli potrebu za osnivanjem zajednice.

Zajednica do sada broji 37 članova koji se sastaju na mjesečna druženja svake druge nedjelje u mjesecu. Susreti prije mise ispunjeni  su kratkim uvodom u temu mjeseca (teme prate liturgijska slavlja i vrijeme kroz godinu), zajedničkom molitvom, radom u grupama koji također prate temu mjesečnog susreta i neizostavnim zajedničkim pjesmama uz pokrete. Na susretu su djeca i prijatelji Zajednice a roditelji imaju zaseban, prikladan susret s prijateljem naše zajednice vlč. Stjepanom Radićem.

Zajednica ‘Zrno gorušice’  rado posjećuje druge zajednice Vjere i svjetla, a aktivna je na susretima, tako su prošle godine bili na Međunarodnom susretu osoba s invaliditetom u Međugorju te na Regionalnim susretima i Biskupijskim susretima zajednice Vjere i svjetlo.

Od rujna 2015. godine kordinator zajednice je Snježana Nujić.