U subotu 21. svibnja, u našoj župi je bilo posebno svečano i radosno. Mnoga lica su, donoseći osmijeh u crkvu, slala poruku da je taj dan ipak nešto drukčiji od svih ostalih dana u godini. Za 58 krizmanika, taj dan je drukčiji nego bilo koji drugi dan u njihovom životu, jer sakrament svete krizme mogu primiti samo jedanput. Dakako, to je bio poseban dan i za njihove kumove, roditelje i čitave obitelji. Nadamo se da su tu radost mogli osjetiti i njihovi prijatelji u razredu kao i svi ostali ljudi koji su ih susretali i koji ih susreću ovih dana. Sakrament je, naime, vidljivi znak nevidljive Božje ljubavi. Primanjem sakramenata i mi postajemo vidljivi znakovi koji pronose Evanđelje svijetom.

Za sakrament svete krizme naši kandidati su se pripremali sa župnikom Ivicom, koji je njihovu nauku u vjeri pratio dvije godine. Sakrament im je podijelio monsinjor dr. Marin Srakić, nadbiskup u miru. Euharistijsko slavlje vodili su župnik Ivica i kapelan Mario uz koncelebraciju vlč. Roberta Jugovića, kancelara Nadbiskupskog ordinarijata.

U ime svih krizmanika nadbiskupa su pozdravili krizmenici Ana Brajnović i Luka Valentić.  Krizmenica Ana nadbiskupu je dala cvijeće a krizmenik Luka je uručio novčani prilog za zakladu dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije.

Nadbiskup je u svojoj propovijedi istakao važnost talenata, odnosno Božjih darova svakoj osobi, koji bi trebali biti na korist cijeloj župnoj zajednici  i Bogu na slavu. Potaknuo je krizmenike na odvažnost i hrabrost u svakodnevnom životu i navještanju Božje rječi te primjerom vlastitog života.

Još jedanput čestitamo svim krizmanicima, njihovim kumovima i obiteljima.

(Jelena Budrovac)