DAN POSTA I MOLITVE ZA MIR

Papa Franjo: „Zbog toga sam, braćo i sestre, odlučio 7. rujna, uoči blagdana Rođenja Marije, Kraljice mira, proglasiti za čitavu Crkvu danom posta i molitve za mir u Siriji, na Bliskom istoku i u čitavom svijetu, i pozivam da se toj inicijativi priključe, na način koji smatraju najprikladnijim, braća kršćani nekatolici, pripadnici drugih religija i ljudi dobre volje.

Istoga dana, 7. rujna na Trgu Svetog Petra – dakle ovdje – od 19 do 24 sata okupit ćemo se na molitvi i u duhu pokore da zazivamo od Boga taj veliki dar za ljubljeni sirijski narod i za sva mjesta u kojima vladaju sukobi i nasilja. Čovječanstvo ima potrebu da vidi geste mira i čuje riječi nade i mira! Tražim od svih krajevnih Crkava da, osim toga dana posta, organiziraju neki liturgijski čin na tu nakanu.

Molimo Mariju da nam pomogne na nasilje, sukob i rat odgovoriti snagom dijaloga, pomirenja i ljubavi. Ona je majka: neka nam pomogne pronaći mir; svi smo mi njezina djeca! Pomozi nam, Marijo, prebroditi ove teške trenutke i zauzimati se svakoga dana i u svim sredinama oko izgrađivanja istinske kulture susreta i mira. Marijo, Kraljice mira, moli za nas“!

U našoj župnoj crkvi, u subotu, 07. rujna, bit će molitveno bdijenje u 21 sat. Radujemo se vašem dolasku. Župnik Florijan i kapelan Davor.