“Ozračje suradnje“ bila je tema duhovno – obrazovnog susreta za djelatnike odgojno – obrazovnih ustanova na području naše župe.

Susret je započeo zajedničkim slavljenjem večernje sv. mise u 18:30 sati, u srijedu 25. studenog, a euharistijsko slavlje uz župnika Martića, predvodio je voditelj susreta vlč. dr. sc. psiholog i psihoterapeut Josip Bošnjaković. Za drugi dio susreta planirano je stručno predavanje dr. sc. Bošnjakovića.

Susret je organiziran na inicijativu župnika Martića, koji je uvidio potrebu za povezanost i međusobnu suradnju s odgojno – obrazovnim djelatnicima ustanova koje se nalaze na području župe, a to su: Poljoprivredna i veterinarska škola, OŠ Dobriša Cesarić, OŠ August Šenoa, Prosvjetno – kulturni centar Mađara, Odgojno – obrazovni centar „Ivan Štark“, Graditeljsko – geodetska škola, Građevinski fakultet, Škola primjenjenje umjetnosti i dizajna, Dječji vrtić „Pčelica“, Dom za odgoj djece i mladeži.

Susret je bio organiziran u dva dijela, prvi je zajedničko slavljenje sv. Mise a drugi dio susreta je stručno predavanje s temom „Ozračje suradnje“. Voditelj susreta je stručni voditelj Bračnog i obiteljskog savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja dr. sc. Josip Bošnjaković, psiholog – psihoterapeut, koji je na početku predavanja prisutne pozdravio i predstavio 12 koraka o međuljudskim potrebama i odnosima.

Nakon predavanja župnik se obratio prisutnima i iskazao želju za suradnjom u institucijama i dobrom voljom da se stvara zajedništvo, jer to je poslanje Crkve, a samim time i župne zajednice. Najavio je ‘prosvjetno’ okupljanje, odnosno prosvjetnu grupu, koja će se dva puta godišnje okupljati. Posrednik će biti župa, a organizirati će se stručno predavanje ili zajednička hodočašća. Nakon predavanja, uslijedilo je druženje uz diskusiju.