U subotu 14. svibnja u večernjim satima, u našoj župi je započelo duhovsko bdijenje.

Bdijenje je predvodio župni vikar Mario, animirali ga braća Jakumetović, čitanjima upotpunile zajednice naše župe, a bdijenje je bilo i glazbeno animirano.

Okupljeni oko Gospodina, nastojali smo kroz molitvu, meditaciju i pjesmu doživjeti vodstvo Duha Svetoga koji od samih početaka stvaranja sve do danas neprekidno vodi, potiče i snaži one koji mu se otvaraju. Molili smo Gospodina za darove i plodove Duha Svetoga da naši životi budu plodni dobrim djelima, pravim životnim odlukama, nadahnutim životnim izborima, da naši životi budu radosni, da naše patnje budu blagoslovljene.

Bdijenje je započelo ulaznim ophodom prema oltaru, sedam osoba sa sedam svijeća i sedam plamenova koji simboliziraju darove Duha Svetoga.  Za to se vrijeme pijevao himan O dođi, Stvorče.

Uslijedila je služba čitanja, i to dva starozavjetna čitanja, jedno novozavjetno čitanje i evanđelje. Prvo čitanje proroka Ezekiela govori o obnavljanju saveza između Boga i čovječanstva, čitanje proroka Joela o Božjem izlijevanju Duha u Dan Gospodnji. Duh će biti razliven na sve, bez klasne razlike. On će donijeti život i spasenje onima koji vjeruju Bogu i zazivaju njegovo ime. Treće čitanje je novozavjetno iz Djela apostolskih. U čitanju piše kako se Isus nakon svoje muke, smrti i uskrsnuta ukazivao svojim učenicima i time pokazivao da je živ. Četrdeset im se dana ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem te ih upućivao da ne napuštaju Jeruzalema nego ostanu u iščekivanju Duha Svetoga. Nakon čitanja uslijedilo je evanđelje po Ivanu. U njemu nam evanđelist donosi Gospodinove riječi da će poslati Branitelja, Duha Svetoga.

Nakon službe riječi uslijedila je zajednička ispovijest vjere i posebne molitve za darove Duha Svetoga. Bdijenje je završeno Marijinim hvalospjevom Veliča i prigodnim pjesmama.