Na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 2014. godine održana je tribina posvećena Blaženoj Djevici Mariji, koju je pripremila i vodila skupina prosvjetnih djelatnika Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku.

Naslov tribine, kao i njezin sadržaj, pripremljeni su prema knjizi fra Bonaventure Dude, OFM,  „Mali darovi Isusovoj i našoj Majci“. Time se Župa sv. Josipa Radnika iz Osijeka pridružila slavlju 90. rođendana fra Bonaventure, ponajboljeg hrvatskoga bibličara i prevoditelja „zagrebačke Biblije“. Voditeljica tribine, s. Marija Stela Filipović, prenijela je prisutnim posjetiteljima pozdrave fra Bonaventure, koji je u telefonskom razgovoru izrazio veliku radost zbog ovog događaja.

Program tribine sastojao se od tri dijela. U prvom dijelu predstavljeno je značenje pojedinih riječi, tj. odlomaka Zdravomarije. Drugi dio bio je posvećen otajstvima svete krunice, a treći dio štovanju Marijinu, u kojemu je naglasak opet bio na svetoj krunici.

Svetoj krunici posvećena je i izložba 130 krunica iz cijeloga svijeta, postavljena u župnoj dvorani (krstionici). Izložbu je postavila gđa Eva Čeliković, prof. hrvatskoga jezika iz Belog Manastira.

Tribinu su pjevanjem Gospinih popijevki obogatile Pjevačice pučkoga pjevanja crkve sv. Lovre iz Baranjskog Petrovog Sela. Izvele su nekoliko pjesama posvećenih Gospi (Dospilo je svibnja polje zelerno, Da pivamo prilipe pismice, Marijo, o mila majčice, Marijo, s neba pogledaj nas, Sude od milosti i Zdravo Djevo, svih milosti puna). Posjetitelji su imali prigodu kupiti nosač zvuka na kojemu su snimljene Gospine popijevke pod nazivom «Marijo, o mili glas».

Cjelokupni program tribine uspio je prikazati lik Blažene Djevice Marije, ne samo kao uzvišene Bogorodice, koju pobožni puk slika i prikazuje s krunom na glavi i u sjajnoj odjeći, nego kao lik žene vjere, lik majke, učenice Kristove i naše zagovornice. (s. Marija Stela Filipović)