U subotu navečer s početkom u 20,00 sati vjernici su se okupili na Vazmenom bdjenju.

Obred Vazmenoga bdjenja sastoji se od službe svjetla s blagoslovom ognja i Vazmenim hvalospjevom; službe riječi; krsne službe s litanijama svih svetih, blagoslovom vode, obnovom krsnih obećanja i euharistijske službe.
Služba svjetla – u crkvi su ugašena svjetla, a župnik je izvan crkve blagoslovio oganj od kojeg se je upalio uskrsnu svijeću. U uskrsnu svijeću su utisnuta slova alfa i omega, što znači početak i svršetak. Župni vikar vlč. Mario kroz crkvu je nosio svijeću i tri puta ju podizao i zapjevao „Svjetlo Kristovo“, a vjernici su odgovarali „Bogu hvala.“ Nakon toga je otpjevao Vazmeni hvalospjev uskrsnoj svijeći.

Služba riječi je ove noći osobito opsežna. Iza svakog čitanja župnik Ivica je molio molitvu koja je povezana s pročitanim. Nakon posljednjega Starozavjetnog čitanja uslijedila je Slava koja se nije pjevala u korizmenom vremenu. Nakon slave je pročitana Pavlova poslanica i otpjevan psalam: Aleluja. Župnik Ivica, u svojoj, već po običaju nadahnutoj propovijedi, istaknuo je kako će sve biti dobro i kada budemo išli svojim kućama, da si u glavi ponavljamo: „Sve će biti dobro“.

Krsna služba započela je blagoslovom vode kojem su prethodile Litanije svih svetih. Nakon blagoslova vode uslijedila je obnova krsnih obećanja, te ispovijest vjere. Tada je župnik poškropio sve prisutne vjernike u znak obnove krsnih obećanja.
Euharistijska služba je vrhunac Kristove prisutnosti. Euharistija ostvaruje prisutnost Krista pod prilikama kruha i vina.

Nakon završnog blagoslova, većina vjernika se zadržala ispred crkve, gdje su čestitali Uskrs svojoj braći i sestrama, a mogli su se poslužiti pecivom i nazdraviti uz vino.